0850 308 89 62

Oto Kurtarıcı Hakkında Bilgiler

Oto Kurtarıcı Hakkında Bilgiler

Oto Kurtarıcı Hakkında Bilgiler

Öncelikle bu blogumuz’da Oto kurtarıcı hakkında tüm bilgileri tek bir sayfada bulabileceksiniz. Örnek makaleler ile güncel olan tüm haberleri aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Oto Kurtarıcı İşinde Para Var mı ?

Bilindiği üzere Türkiye’de binlerce oto kurtarıcı firmaları bulunmaktadır. Bunların %35’lik bir kısmı ek iş olarak yapmaktadır. Tabi ki Konya oto kurtarıcı işi ek iş olarak yapılabilir. Ama bilmeniz gereken çok önemli faktörler vardır. Sizler bu sektöre başlamadan önce mutlaka geniş kapsamlı araştırma yapmanızda fayda olacaktır. Lakin ilk hedefiniz olarak yaşadığınız ilin bu sektörde bana nasıl bir katkısı olur veya nasıl ilerleyebilirim.

Yapmanız gereken yaşadığınız bölgedeki sanayi ve otomotiv sektörü ile ilgili dükkanlardan biraz bilgi almak olacaktır. Ondan sonra eğer çevrenizde çok fazla traktör, kamyon, kamyonet ve tarım malzemelerin kullandığı bir bölgede iseniz oto kurtarıcı aracın seçimi çok önemlidir. Aracınız tonaja uygun olacak şekilde almak size fayda sağlayacaktır.

Oto Kurtarıcı Ehliyeti Hangi Sınıf ?

En önemli faktörlerden bir tanesi olan oto kurtarıcı ehliyeti hangi sınıf veya ne tür belgeler almam lazım. Öncelikle araştırmalarınız doğrultusunda hangi aracı alacağınıza karar verdiniz. Ve bundan sonra ne yapabilirim ? gibi durumlarda hemen aracınızın ruhsatına bakarak kamyon mu veya kamyonet mi geçtiğine bakarak ona göre yol izlemelisiniz. Kurtarıcı araçları genellikle iki araç türünden oluşmaktadır. Bunların bazıları ise özel amaçlı kurtarıcı olarak geçmektedir.

Kamyon Çekici Ehliyeti Nedir ?

Kamyon çekici ehliyeti öncelik olarak ağır vasıta türüne geçmektedir. Bu yüzden ehliyetiniz Karayolu yönetmeliğine uygun bir şekilde almaktasınız. Kamyon çekici kullanabilmek için C ve CE sınıfı ehliyet almak zorundasınız. 2016 yılı öncesinde ağır vasıta türü araçlara sadece C sınıfı ehliyet alarak hem kamyon hem de tır kullanabiliyordunuz. Son yönetmeliğe göre iki tür aracı ayıran tonaj farkları olmuştur.

Şu anda (tır) kullanabilmek için öncelikle C sınıfı ehliyet aldıktan sonra hemen CE Sınıfı almanız gerekmektedir. C sınıfı ehliyet için Römork takılmamış bir çekici ile eğitim alarak sınava girmeniz gerekiyor. CE sınıfı ehliyet alırken ise aynı aracı arkasına takılan bir Römork ile birlikte kullanabilmelisiniz.

Kamyon ehliyeti almak için yaş sınırı bulunmaktadır. Bunlar ise 21 yaşında olup 22 yaşından gün almış olmak gerekiyor. Eğer bu yönetmeliğe uyuyorsanız en yakın ‘sürücü kurslarına’ başvurarak alınabilmektedir.

Oto Kurtarıcı Ehliyeti Hangi Sınıf

Kamyonet Çekici Ehliyeti Nedir ?

Kamyonet çekici ehliyeti ise tüm binek araçlarda kullanılan (B) Sınıfı ehliyet olmaktadır. Bunlarında bazı sınırlamaları bulunmaktadır. Öncelik olarak kamyonet tarzı araçlarda çift teker ve tek teker olarak iki kısma ayrılmaktadır. Özellikle oto kurtarıcı araçların kullandığı tonaja dayanabilen çift teker olmasıdır. Çünkü yolda daha konforlu bir şekilde araç nakliyesi yapmak için tercih edilmektedir.

B sınıfı ehliyeti ile Otomobil(B) Kamyonet(B) Ayrıca Traktör(F) Motor bisiklet(M) ATV(B1) kullanabilirsiniz.

B Sınıfı Ehliyet Nasıl Alınabilir ?

Oto kurtarıcı hakkında bilgiler ile 2016 Yılı öncesinde taban fiyat uygulaması yoktu. 2016 yılı itibariyle başlayan uygulamayla birlikte bütün sürücü kursları il genelinde aynı fiyatı uygulamak zorunda. 2022 yılında da taban fiyat uygulaması devam etmektedir. Bu nedenle eskiden kriter sürücü kursunun fiyatı iken artık kalitesi ön plana çıkıyor. Mahallenizde, ilçenizde veya ilinizde hangi kursa giderseniz gidin sürücü kursları size aynı fiyatı verecektir. Bu nedenle sürücü kursunu seçerken kalitesini araştırmanızı öneririz. En kurumsal sürücü kursunu seçmeniz faydanıza olacaktır.

B Sınıfı Ehliyet İçin Gerekli Belgeler ?

  • Öncelikle 18 Yaşını Doldurmuş Olmanız Gerekmektedir.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Sağlık Raporu ( Güncel Olması Şartı İle)
  • 6 Adet vesikalık Fotoğraf ”2 Adet Biyografi Fotoğraf
  • Kan Grubu Kartı
  • Adli Sicil Kaydı
  • İkametgah Adresi

B SINIFI EHLİYET NASIL ALINIR

B Sınıfı Ehliyet Alırken Puanlama Sistemi

Yukarıda belirtmiş olduğumuz belgeleri ve evrakları tamamladıktan hemen sonra sürücü kursuna teslim edilmesi gerekmektedir. Bu süreç içerisinde ”sürücü kurslarının” hazırladığı ve sizlerin bilgilenmesini istediği derslere katılmanızda fayda sağlayacaktır. Teorik bilgiler sayesinde sınavda oldukça iyi puanlar almanızı sağlamaktadır. Eğitimler sonunda merkez ile birlikte Sınavlar başlamaktadır.

  • 50 Adet Soru sorulur. Bunların Her biri 2 Puan olarak Sayılmaktadır. ( Max puan ”100 dür”)
  • 35 Adet doğru soru yapmanız gerekir. Yanlış olan sorular doğruları götürmez.
  • Sınav süresi ortalama 1 saat Kadar Sürmektedir.
  • Sürücü Kurslarından Canlı Olarak 14 Saat Direksiyon Eğitimine Mutlaka Katılın

Oto Kurtarıcı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Oto kurtarıcılar, yolda kalan araçları kurtarmak için özel olarak tasarlanmış araçlardır. Bu araçlar, genellikle ağır yükleri kaldırabilen şasiye sahip kamyonetlerdir. Oto kurtarıcılar, aracın çekilmesi, yükseklik ayarlaması, vinçle kaldırma, araç taşıma, yolculuk sırasında araçların güvenliği gibi birçok işlemi yaparlar.

Oto kurtarıcılar, araçların en acil durumlarında yardımcı olan araçlar arasındadır.

Hemen ARA!